MTB Streetrace Havelte

MTB Streetrace…. tja wat is een mtb streetrace een combinatie van een wielercriterium en een mtb wedstrijd. Waar mtb’ers normaal gesproken van zand en modder houden is dit een mtb wedstrijd over verharde wegen met kunstmatige hindernissen….

Nu denken jullie wat moet een ultraloper nu op een mtb streetrace… Momenteel loopt het lopen helemaal niet. Kan geen motivatie vinden en heb wat lichamelijke ongemakken… tja 30 jaar topsport laat ook bij mij sporen na.

Dus momenteel zit ik veel op de mtb, duurritten en temporitten over de weg en over mtb routes in de omgeving.

Nu organiseer ik samen met een paar anderen de Reinders Wielersport streetrace Ruinerwold. Ik wil ook graag zoveel mogelijk deelnemers dus nu ik ook op de mtb rijd dan lijkt het me logisch om ook wat streetraces te rijden.

Ik maakte mijn debuut in de streetrace van Havelte. Was wel wat gespannen maar dat lijkt me niet verkeerd als je voor het eerst aan de start staat.
Het opstellen van een streetrace gaat op volgorde van startnummer. Maar omdat Havelte net als Ruinerwold deel uit maakt van de Streetrace Competitie Noord Oost Nederland wordt er opgesteld op basis van het klassement.
Ik had dus nog geen wedstrijd van de competitie gereden en ging er dus vanuit dat ik vanaf de voor mij veilige achterste lijn mocht starten… maar ik werd al vrij snel opgeroepen…

De start gaat zo gigantisch hard dat ik meteen op achterstand lag….het is ook maar 45 minuten vol gas… niet echt iets voor een ultraloper die normaal langer dan 3 uur wedstrijden loopt.

Streetrace Havelte

Gelijk ging het over een single track die nog behoorlijk glibberig was… daarna via een schelpenpad de straat op. Daar waren een tweetal springplanken opgesteld, na de tweede springplank meteen een bocht naar rechts gevolgd door een linker bocht. Hier stonden een tweetal bruggen met oprijplanken en pallets opgebouwd, door de regen die direct na de start begon was het parcours nog behoorlijk nat geworden. Dus opletten op valpartijen…

 

 

Ik maakt in mijn een na laatste ronde een schuiver op de single track…. om het moment dat ik gelapt werd door de nummer 4 en 5 in de wedstrijd. Ik ben door 5 renners ingehaald op een ronde van zo’n 1500 meter. Viel dus nog mee.

Ik was wel tevreden voor deze eerste keer.

 

Leave a Reply