Obstacle Run Echt’n Run 2017

Obstacle run als ultraloper….. waarom… nou omdat mijn jongste dochter heel graag mee wilde doen en we al eens samen de survivalrun in Havelte tot een goed einde hebben gebracht… 

Momenteel zit ik in een ultraloop dip… van de ene kleine blessure naar de ander… van geen motivatie tot plannen maken voor volgend jaar..

Echt structureel trainen is er niet bij op dit moment maar 5km met hindernissen in een mooi tempo is nog wel te doen..

Dus zondagochtend op naar Echten alwaar de eerste Echt’n Run werd georganiseerd. 5km en 18 hindernissen, vertrek vanuit een modderpoel naar een grote stapel vierkante hooipakken… er tussendoor en er overheen. Dan een lang loopgedeelte waarvan wij zeiden dat er wel een hindernis tussen mocht. Toen een klimnet verticaal…. weer een loopgedeelte naar de keienloop… zwerfkei lopend verplaatsen van A naar B… daarna volgenden de hindernissen elkaar redelijk kort op… via droge sloten en een doorwaading van een sloot onder een heel laag hekje kruipend door de modder. Dan weer een loopgedeelte op naar de volgende hindernis… de bandensleep. Direct aansluitend even een bekertje water bij de verzorgingspost en hop weer door naar de waterdoorwaading onder een brug door… dan met een loopmat over hetzelfde water naar de overzijde. Aansluitend een soort ATB route door het bos… met direct de banden swingover. Kort loopgedeelte naar de Indianenloopbrug over het water. Deze was voor de kinderen soms net te hoog maar dochter 2.1o ging hier makkelijk overheen met hulp van mij. Even via de evenwichtbalk over een poeltje. Dan door 3 duikers heen en dan er direct overheen. Met nog enkele hindernissen te gaan ging dochter 2.10 steeds harder lopen. De apenhang is nog erg lastig voor haar maar met enige hulp ging dit prima. Nog een keer onder een net door kruipen op naar de eindhindernis. Een mooie stormbaan dit natgespoten werd door de brandweer… nog even een steiger beklimmen om dan flink aan de bel te hangen.

Was een prachtige run en goed te doen voor dochter 2.10… ze is erg enthousiast en we zijn inmiddels ingeschreven voor de survivalrun in Groningen…

modder kruipen…..

Op naar meer

 

loopse 

HRK ultrarookie

Leave a Reply