Halve marathon Cadzand-bad 2018

Zo een week na de Hunebedloop een halve marathon lopen…. na 2016 vond ik het wel weer tijd om in Zeeland te lopen… Enkele weken daarvoor had ik me reeds ingeschreven voor de halve marathon Cadzand-bad.

Op zaterdag richting Zeeland afgereisd en met recht een wereldreis… 3 uur in de auto… afgesproken met mijn goede vriendin Elisa Rijk. Een top loopster uit het Zeeuwse, zij zou echter niet van start gaan in deze halve marathon maar gaf mij wel de mogelijkheid om bij haar te overnachten… Na een gezellige middag en avond redelijk op tijd naar bed.

Na een goede nachtrust, gezellig ontbijt op naar het afhalen van het startnummer.. het was toch echt wel druk bij de inschrijving…. na afloop was ook wel duidelijk waarom…. meer dan 1000 deelnemers aan het evenement.

Ik had me rustig voorbereidt op wat ging komen… hoe zouden de benen zijn.. het was behoorlijk fris… koud zeg maar. Toch besloten om in een short te lopen, thermoshirt, singlet en mouwstukken. Dit was voldoende voor de voor de windse delen. Echter hadden we ook ruim 8 km Noord Oosterstorm tegen op het strand… 

Mijn doel om in 1:30:00 (4’17” per kilometer) te finishen werd daar de das om gedaan.

Op de verharde gedeeltes kon ik het tempo gemakkelijk lopen en vast houden maar op de strandpassages ging dit echt niet lukken…. met moeite sommige delen 5′ per kilometer gehaald. 

Ik kon merken dat de inhoud er nog niet is maar voor een tempoduurloop was dit prima en perfect

 

na 1:33:58 ging ik over de finish…. niet kapot lekker ontspannen gelopen en een mooie training in Zeeland gehad…

Cadzand-bad halve marathon

Leave a Reply