Kroeg tot Kroegloop 2018

Derde zaterdag van maart….. KROEG tot KROEGloop tijd….

Ik had me al vroeg ingeschreven…ik gok als eerste gezien mijn startnummer 2, startnummer 1 was weggelegd voor de winnaar van vorig jaar Erik Leusink. Tja de Kroeg tot Kroegloop blijft toch een beetje mijn kindje. Alweer de 9e editie, waar de eerste editie de regen met bakken uit de hemel kwam was het nu de koudste editie ooit…. 1gr met een gevoelstemperatuur van -10 met een strakke oostenwind.

Lopend vanuit huis naar Café de Kastelein in Ruinerwold alwaar de start plaatsvond, meteen een stukje inlopen… 

Mijn startnummer opgespeld en de chip op de schoen en nog even naar buiten om wat los te lopen….ik voelde al dat het een zware editie zou worden met de wind tegen. 

Om 16 uur precies klok het startsein, ik kon slecht het ritme vinden en er zat totaal geen power in de benen. Kon geen moment aanzetten om in een groepje te blijven. Zelfs de lopers die ik normaliter makkelijk kan volgen liepen bij me vandaan. Dan maar ontspannen lopen en hopen dat het onderweg wat beter zou worden… de echte power kwam niet terug maar ik haalde in de tweede helft wel wat tijd in op mijn categorie genoten… maar kon net niet het gaatje dicht lopen. 

De tweede dame pikte ik op na ruim twee kilometer en ze kon mooi uit de wind met me meelopen… in de schaduw kon ik goed volgen wat ze deed en of ze goed kon volgen.. de eerste dame had een prive haas en ik dacht dan kan nummer 2 ook wel wat hulp gebruiken… mooi samen gelopen, ik op kop en zij mooi uit de wind achter me.

Ik werd uiteindelijk 17e overall en 5e in mijn categorie in 38:45 minuten over 9 km…

 

op naar de volgende..

groeten,

HRK ultrarookie

Leave a Reply